Насимо

Всички го познават, но индиректно – чрез творбите му, които преобразяват улиците и кварталите. Наричат го Насте, Насимо, Кардами Капила Дас или с рожденото му име – Станислав Трифонов. Той е космополитен графити артист. Започва своето артистично развитие като част от първата графити вълна в България през 90-те години. Рисувал е в цяла Европа, в Канада, Индия, Китай, Русия…Описва стила си като #Fine Graff Art – подход, който среща бунтарския израз на уличното изкуство и фината деликатност на традиционната живопис. Използва смесена техника – масло, акрил, спрей, маркери и ролки. Търси теми, които винаги ще бъдат актуални. Казва, че такава вечна тема е само вътрешният живот на душите.

 

Моят дом е... моята лична крепост, сред природата, на спокойствие извън мелачката на съвремието. Домът ми е там, където е жена ми, където е създадена топла и любяща атмосфера.

 

Моето лично пространство е... в ателието, когато творя. Това е моят втори дом, там, където давам път на душата си, за да вземе тя главната роля. Обичам да прекарвам времето си в ателието, в уединение, преосмисляне и потапяне в дълбокия кладенец на подсъзнанието ми.

 

Вкъщи винаги имам... какво да правя и да оправям.

 

Ако мога да избирам, бих живял … на някой тропически остров, рисувайки абсолютно свободно, без претенциозни клиенти. Бих избрал също да имам галерия в Лос Анджелис, където да правя както свои изложби, така и на любимите ми артисти.

 

Черпя вдъхновение от… природата, красотата, древната мъдрост, езотериката и живота като цяло. Вдъхновението е навсякъде около нас, както казва Пикасо „Вдъхновението съществува, но трябва да те намери работещ.”

 

Най-кратката дефиниция за творчеството ми е… симбиозата между изящното изкуство, графити и стрийт арта – кръстил съм си го FineGraff Art.

 

Работата ми се отличава с това, че…Може би с това, че не се повтарям. Не съм зациклил в един стил, постоянно търся и това се отразява в работата ми. Най-много харесвам да рисувам човешки тела и портрети. Чрез емоциите най – лесно изразявам идеите и посланията си.

 

Малко хора знаят за мен, че... засега не им трябва да знаят повече.

 

Гордея се, че... съм израснал в България и продължавам да се опитвам да работя на тази земя и да помагам заедно да се издигнем по-високо естетически и ментално. Като цяло обаче вярвам, че всичко е милост на Твореца и като частица от него, най-вече се гордея с това, което Той е сътворил.

 

 

Специални издания