Какво е важно да знаете, когато кандидатствате за ипотечен кредит? 

Eкспертни съвети от Иван Иванов, директор Банкиране на дребно в БАКБ

Какво да направите първо – да се консултирате с банка или да подпишете договор за закупуване на имот

При покупка на имот препоръчвам първо да се консултирате с банка дали можете да получите необходимото ви финансиране под формата на ипотечен кредит и при какви условия. Това може да се случи и след като вече сте избрали имот, но ви съветвам да не подписвате предварителен договор, без да имате яснота как ще заплатите имота. Споделям това, защото се случва клиент да посети банката и да поиска да получи спешно ипотечен кредит в напълно нереалистичен срок, защото дължи плащане по предварителен договор, което не може да направи. От голямо значение е типа на избрания имот – дали е жилищен, ваканционен, търговска или офис площ. Важни са и неговите характеристики – например дали е тухлен или панелен, дали е завършен или в процес на изграждане, какво е неговото местоположение и други.

Също така, има и различни критерии, по които в БАКБ и другите банки оценяваме имота, който ще ипотекирате. На база на тези критерии взимаме решение дали можем да приемем вашия имот за обезпечение и какъв процент финансиране бихме предложили към него.

Консултацията с банка като първа стъпка важи и при всички други нужди, за които искате да изтеглите ипотечен кредит.

 

Кои са най-важните параметри на един ипотечен кредит

По отношение на параметрите на ипотечния кредит, винаги съветвам нашите клиенти да гледат цялостната оферта с всички условия по нея. Освен лихвата, важно е какви други разходи има по кредита – застраховки, такси, допълнителни продукти, както и какви са другите такси на банката, като например такса за месечно обслужване на сметка, такса теглене от банкомат и други ежедневни такси, които неминуемо съпътстват банкирането в съответната банка. При нас в БАКБ например всеки нов клиент за ипотечен кредит получава Чиста сметка, по която не само няма месечни такси и такси за теглене от всеки банкомат в България, но поучава и възможност за допълнителна доходност, т.к. по сметката изплащаме лихва и кешбек. Условията на гъвкавото ипотечното кредитиране от БАКБ са описани на уеб страницата ни, като ги изясняваме допълнително и в лични срещи с клиентите си.

 

Гъвкавият подход на БАКБ в ипотечното кредитиране

В БАКБ оценяваме индивидуално всеки клиент, неговите нужди и възможности. Провеждаме детайлна консултация, като заедно установяваме дали искания ипотечен кредит е подходящ за него и дали ще може безпроблемно да го изплаща. Понякога клиентите надценяват възможностите си и в този случай е важна ролята на банката като консултант с много опит и експертиза, който да предпази клиента от необмислени действия. Най-важна е откритата и честна комуникацията между банката и клиента, както и предоставянето на пълна и изчерпателна информация, за да се достигне до удовлетворяващо решение и за двете страни. Нашата цел е клиентите на БАКБ да повярват в себе си, а ние да им осигурим спокойствие, сигурност и удовлетворение, че доверявайки ни се осъществяват своите идеи.

 

Как еврото влияе сега и как ще повлияе на цените на имотите при влизането ни в Еврозоната

Предвид факта, че левът и към момента е обвързан с еврото, преминаването от едната валута в другата не е предпоставка за увеличаване на цените на имотите само по себе си. По същество това няма да промени нищо, особено при положение, че и в момента цените на имотите масово се обявяват в евро. Това, което движи пазара в момента и ще продължава да го движи в бъдеще, са търсенето и предлагането, които от своя страна се определят основно от психологическата настройка и очакванията на клиентите. Ако вярвате, че сте намерили подходящият за вас имот, ви очакваме в офисите на  БАКБ за да намерим заедно най-добрия за вас начин за осъществяване на идеята ви с гъвкав ипотечен кредит.

 

 ***

Вярваме в тези, които вярват в себе си

 

С гъвкавото ипотечно кредитиране от БАКБ вашите идеи стават реалност

 

Ако вярвате силно в себе си и своите възможности, бъдете сигурни, че ще се намери още някой, който също да повярва във вас и да помогне вашата мечта да стане реалност.

 

 

 

Ръководите собствен бизнес или имате свободна професия, като зъболекар, счетоводител, преводач, архитект или друга, имате доходи и идеи, които искате да реализирате. А есента е времето, в което да финансирате идеите си, да осъществите мечтите си и да постигнете своите цели. Да осъществите мечтата си за апартамент или къща на морето, защото нещо все ви тегли нататък, а професията ви позволява да работите от всяка точка на България и да съчетавате работата си с приятно морско изживяване. Сигурни сме, че имате и много други идеи и знаем, че всички звучат привлекателно и могат да бъдат осъществени.

 

Имаме предложение за вас: Гъвкаво ипотечно кредитиране от БАКБ

Направете първата необходима стъпка – консултирайте се с нас. Заповядайте в някой от офисите на БАКБ, представете идеята си и заедно ще намерим най-доброто предложение за вас.  Кандидатствайте за гъвкав ипотечен кредит в БАКБ и осигурете необходимите средства, които ще ви приближат към реализиране на Вашата идея за новото жилище, офис пространство, техническо оборудване или казано с две думи: „Сбъдната мечта“.

 

БАКБ предлага гъвкаво ипотечно кредитиране, с което можете да си осигурите до 90% от пазарната стойност или покупната цена на имота, който ипотекирате или до 500 000 лева. Срокът за връщане е до 35 години при доста атрактивна лихва: 2.7%. Специално предимство на нашето ипотечно кредитиране е това, че с всеки ипотечен кредит новите клиенти на банката получават Чиста сметка, по която няма месечни такси и такси за теглене от всеки банкомат в България, има допълнителна доходност от лихви и кешбек. Можете да кандидатствате за кредит за закупуване и ремонт на недвижими имоти, рефинансиране на собствени ипотечни кредити или на трето физическо лице, отпуснати от други банки, финансиране на текущи нужди. Специален калкулатор на bacb.bg ще изчисли при определена сума и срок на договора за кредит каква ще бъде месечната ви вноска.

 

Как ще ви помогнем да сбъднете мечтата си и защо да ни се доверите

Експертите на БАКБ прилагат индивидуален подход, съобразен с възможностите, обстоятелствата, приходите и желанията на всеки.  Нашата цел е клиентите на банката да повярват в себе си, а ние да им осигурим спокойствие, сигурност и удовлетворение, че осъществяват своите идеи. Затова най-важна за нас е откритата и честна комуникация между банката и клиента, както и това, да предоставяме пълна и изчерпателна информация, за да достигнем до удовлетворяващо решение и за двете страни. И така, благодарение на гъвкавия ни подход, през последните 5 години все повече българи ни се доверяват в това да им помогнем да осъществят мечтата си за собствен дом или инвестиция.

Условията на ипотечните кредити от БАКБ са напълно прозрачни и са описани на уеб сайта на БАКБ. Разгледайте ги, направете примерни предварителни изчисления и заповядайте при нас. Заедно ще намерим най-добрия начин за финансиране на вашата идея с гъвкав ипотечен кредит, според вашите нужди и възможности.

 

 

 

 

 

Специални издания