Wine Generator

Как дизайнът подчертава красотата на българските вина и храни

Проект Kuka design – арх. Ева Куртева и арх. Мариана Кадинова

 

Магазинът Wine Generator, разположен в сърцето на София, е място за срещи на любителите на българските вина и храни. Създаден е съвременен и запомнящ се интериор, който комбинира цвят, графика, пространствени елементи и функционални мебели по дизайн на Kuka Design.

 

Основен елемент е картата на България, изобразяваща географските райони чрез максимално пост неопластично редуциране на геометрията – опростяване на формите и геометричните елементи чрез премахване на излишните детайли и орнаменти. Целта е да се постигне по-чист, модерен и елегантен визуален ефект, като се запазва визуална яснота и разпознаваемост на елементите. По този начин са избегнати традиционните орнаменти, типични за исторически обвързаното представяне на български продукти, и е създадена съвременна асоциативност и разпознаваемост.

 

Магазинът се намира в сграда с пруски свод, която е паметник на културата. Запазените и реставрирани парапети от ковано желязо са с централна роля в геометричната композиция.

 

Това съчетание на пространствени и графични елементи дава възможност за създаване на композиция, която впечатлява гостите.

 

Интериорът на WineGenerator носи характер и идентичност и е прекрасен пример за синергия на старо и ново, традиционно и съвременно.

 

Специални издания